“Een haast literair geschreven boek, een must voor iedereen die deze behandelingen ondergaat”, volgens patiëntenvereniging Freya.

“De toon is erg down to earth en varieert van grappig tot triest, maar blijft overal treffend menselijk.[…] Een aanrader!” volgens Onafhankelijk Ziekenfonds Securex in België.

Meer recensies en artikelen over het boek:

De Telegraaf VROUW

Profiel – uitgave B/729 van Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Profiel 

De toon is erg down to earth en varieert van grappig tot triest, maar blijft overal treffend menselijk. Doorheen het persoonlijke wordt in het boek een beeld van het behandelingstraject geschetst, zonder ooit te vervallen in technisch medisch taalgebruik. Een aanrader!

http://onsstilverlangen.punt.nl/

‘[…]Wat een ontzettend gaaf boek, een echte aanrader voor iedereen die hier mee te maken heeft. Ik heb het boek écht in 2 avonden in bed uitgelezen! Het gaat over een paar koppels die in de MMM zitten om zwanger te worden….de ene met IVF, de ander met ICSI, weer de ander met PESA/MESE. Ze vertellen echt hún verhaal, hoe ze voelen, hoe ze beleven, de omgeving, de relatie, de obsessie, wanneer het écht niet lukt en hoe ze daar mee omgaan…pfff, moest soms echt even slikken omdat ik mezelf er zo in herkende, bijna creapy gewoon! Écht alles komt aan bod én zó herkenbaar, ongelooflijk! Nogmaals, een aanrader voor een ieder die hier mee te maken heeft!’

http://www.freya.nl/

Marjolein Grömminger van Patiëntenvereniging Freya schrijft op de website onder informatie/boekenlijst/diversen_algemeen:

Mijn oordeel: ****

In De Vruchtbaarheidsmolen worden vijf stellen gevolgd met een kinderwens. Zij belanden in de medische molen, met elk een andere oorzaak, uiteenlopende behandelmethodes en verschillende uitkomsten.

Het boek gaat in op de behandelingen zelf, maar daarnaast (vooral) op de gevoelens die hiermee gepaard gaan. De hoop, wanhoop, verdriet en angst zijn haast voelbaar. Dit maakt het boek indringend, confronterend, maar beslist ook zeer waardevol en herkenbaar voor mensen die zelf door middel van medische technieken hun kinderwens hopen te vervullen.

De persoonlijke verhalen worden verteld vanuit de beleving van zowel de man als de vrouw. Er wordt ingegaan op aspecten als: hoe gaat je omgeving met je om nu je een vruchtbaarheidsprobleem hebt? Hoe ver ga je met behandelen? Hoe verwerk je teleurstellingen? Maar ook: wat doet het met je relatie als een kinderwens (lange tijd) onvervuld blijft?

De stijl waarin het boek is geschreven, is haast literair. De gebeurtenissen en gevoelens worden zeer beeldend beschreven en hierdoor neemt het boek je echt in de greep. De Vruchtbaarheidsmolen is een aanrader voor iedereen die in de medische molen zit.

Flair 46 (2007)

een artikel naar aanleiding van een hartenkreet op Flair online. Daniëlle vertelt dat zij kan niet zwanger worden terwijl al haar vriendinnen inmiddels wel een gezin hebben. Bij het artikel wordt De vruchtbaarheidsmolen getipt voor wie meer over het onderwerp wil lezen.

Gezond en Fit

In de najaarseditie 2007 van deze gezondheidsspecial die halfjaarlijks wordt meegestuurd met de publieksbladen Groter Groeien, Ouders van Nu en Kinderen, stond een artikel over eiceldonatie, gebaseerd op het verhaal van Eline uit De vruchtbaarheidsmolen.

NCRV-gids 44 (2007)

In de gids was een special opgenomen rondom het programma Babyboom waarin Caroline Tensen honderd stellen volgde die zwanger proberen te worden. In deze special wordt De vruchtbaarheidsmolen vermeld onder boekentips.

Metro

In de krant van 2 oktober 2007 stond een interview met mij over de De vruchtbaarheidsmolen.