Interviewer

Artikelenschrijver

Corporate communicatiedier

Auteur

Ik schrijf het liefst verhalen. Dat mag een interview zijn met een boeiende persoonlijkheid, een testimonial of corporate story, maar kan ook een op research gebaseerd artikel zijn. Of het vanuit de fantasie mag ontstaan of op feiten moet berusten, het verhaal moet altijd kloppen, lekker lopen, nieuwsgierig maken.

In alles zit een verhaal
Als Hans Christian Andersen zijn morele boodschap aan de wereld zakelijk en kort had opgeschreven, hadden wij ze nooit gehoord. Maar hij verpakte hem in boeiende verhalen en die blijven we elkaar doorvertellen. Zoals de oude Grieken het ook al deden. Ook uw verhaal kan boeiend worden opgetekend opdat uw boodschap blijft hangen. Ik help u er graag bij.

Mijn opleiding
Als scholier hield ik al enorm van opstellen schrijven. Aan de Hogeschool van Amsterdam behaalde ik jaren later het diploma HEAO Communicatie, met extra hoofdvak Commerciële Economie. Zo kwamen fantasie en zakelijkheid bij elkaar. Later volgde ik nog cursussen in argumentatie, websitebeheer, schrijven voor internet, psychologie, commercieel schrijven, creatief schrijven en eindredactie. Niet allemaal even interessant, maar ik pikte overal wel een paar nieuwe technieken op. Het maakte mij een allround schrijver.

Mijn ervaring
Voor VNU Tijdschriften schreef ik zowel commerciële als journalistieke teksten. Van korte, zakelijke distributie-informatie tot de samenstelling van complete magazines en op alle mogelijke middelen, van post-it tot website. Sinds 2000 werk ik als ZZP’er voor uiteenlopende journalistieke en commerciële organisaties en uitgeverijen. Van multinationals tot de lokale middenstand. Zo blijf ik op alle fronten van het schrijversvak up-to-date en spreek ik heel veel verschillende mensen over de meest uiteenlopende onderwerpen.